17 mei 2020

Bombardier CRJ-200 ‘Zambezi’

Door jelleputs

Dit model is een CRJ-200 van de Canadese vliegtuigfabrikant Bombardier op schaal 1:144. Hiervoor heb ik de bouwdoos van de Revell CL-604 Challenger gebruikt in combinatie met een resin ombouwset van Braz Models. Nadat ik dit model heb gebouwd is er een plastic bouwdoos uitgekomen van de CRJ-200 op deze schaal van BPK uit Oekraïne. Hoewel de Braz ombouwset prima werkt, is de BPK bouwdoos tegenwoordig natuurlijk de makkelijkste optie om dit toestel te bouwen.

De decals voor de beschildering van de Zambiaanse luchtvaartmaatschappij heb ik zelf gemaakt met een inkjetprinter. Deze zien er op zich goed uit, maar zijn niet UV-vast. Dit model heb ik in 2013 gebouwd, en na een aantal jaar begonnen de groene titels helaas bruin te kleuren.

Voor de technische details, ramen en deuren heb ik een decalset van Nazca Decal gebruikt. Het giraffenpatroon op de staart en winglets heb ik uit de losse pols met een kwastje aangebracht. Hoewel afplakken en spuiten ongetwijfeld een strakker resultaat zou hebben opgeleverd, vond ik dit een stuk leuker om te doen.