17 mei 2020

Renault 4f4 ‘Staatsbosbeheer’

Door jelleputs

Toen deze bouwdoos in februari 2015 van het Japanse merk Ebbro uit kwam heb ik hem direct besteld. Hoewel ik toen nog geen echte Renault 4 voor de deur had staan, of daar ook maar plannen voor had, had ik toch al een zwak voor deze klassieker. Al helemaal in de bestelwagen-versie zag ik interessante mogelijkheden…

Ik besloot de auto in de groene kleuren van Staatsbosbeheer te spuiten. Daar moet bij gezegd worden dat ik hier een beetje mijn fantasie heb gebruikt. Van de Renault 4 bestelwagen zijn twee versies geweest. De F4 is de oorspronkelijke kleinere versie zoals weergegeven in de Ebbro bouwdoos. De F6 is iets langer en heeft een hoekiger laadbak. Staatsbosbeheer heeft beide types in gebruik gehad, maar alleen de F6’en hebben in deze groene beschildering rondgereden.

De Ebbro bouwdoos heeft een gesloten laadbak, zonder ramen dus. Ik wilde deze graag open hebben, dus de eerste stap was het open snijden van deze ramen.

De groene kleur voor het koetswerk werd gemengd totdat het er op het oog goed uitzag.

Voor de speciale opschriften op de auto had ik decals nodig die niet verkrijgbaar zijn. Deze heb ik zelf ontworpen en laten drukken. Het zelf printen van witte afbeeldingen vereist zeer specialistische en kostbare printers, dus uitbesteden is hier de meest logische keuze.

Nadat de decals waren aangebracht heb ik de auto met poeder van pastelkrijt modderspatten gegeven. We hebben het hier natuurlijk wel over een boswachter!
Ook heb ik een zwaalicht en antennes op het dak toegevoegd, en verstralers op de grille.