20 mei 2020

Besteleend

Door jelleputs

Geef mij de keuze tussen een Besteleend en een Ferrari, en ik kies de Ferrari. De Ferrari verkoop ik, en van de opbrengst koop ik alsnog de Besteleend. Van de rest van het geld koop ik onder andere een tamme quokka. Google anders maar even wat een quokka is.
Is de originele Eend een chocoladeletter, dan is de Besteleend er een met hazelnootjes. Het idee is hetzelfde en de eenvoudige versie was al goed, die met de nootjes is nog eens bijna twee keer zo goed. Die met de laadbak in dit geval.
Ik breng mijn Besteleend naar de spuiterij, en laat hem groen spuiten. Tenzij hij al groen is. Op de zijkant van de laadbak, naast het raam, is er wat ruimte waar je het logo van een bakkerij, thuiskapper of de wegenwacht kunt aanbrengen. Op dat stukje plaatwerk van mijn eigen Besteleend komt de kameleon die in het logo van mijn scoutinggroep staat. In de laadbak zet ik twee paar extra stoelen, met de rug tegen elkaar. Twee naar voren gericht, twee naar achteren, met een smal gangpaadje in het midden. Ik laat deze aanpassing wel goedkeuren door de RDW, want ik wil geen boete, ook al heb ik nog geld over van de verkoop van de Ferrari. De stoelen in de laadbak kunnen er makkelijk uit worden gehaald om brandhout of een tweedehands vitrinekastje te kunnen vervoeren. Met de extra stoelen erbij kan ik vijf scoutingwelpen tegelijk vervoeren, bijvoorbeeld naar het zwembad tijdens zomerkamp. Mijn quokka gaat natuurlijk ook mee op zomerkamp, en iedereen mag hem aaien. Dat vinden quokka’s namelijk prima.