20 mei 2020

Bölkow politiehelikopter

Door jelleputs

Vroeger, heel, heel héél lang geleden vloog de Nederlandse politie met helikopters van de Duitse fabrikant Bölkow. Vanaf 2007 werden deze in een paar jaar tijd vervangen door moderne toestellen van Eurocopter, van hetzelfde type (EC-135) als de ANWB gebruikt als traumahelikopters.

Vaak genoeg vlogen ze over Haarlem en ons huis heen zodat ik ze vanuit de achtertuin verscholen tussen onze metershoge wietplanten met de telelens kon fotograferen.

Om dit toestel na te maken gebruikte ik de 1:48 bouwdoos van Revell. Oorspronkelijk was dit model al eens uitgegeven door de Italiaanse fabrikanten Esci en Italeri. De detaillering is vanwege de leeftijd beperkt, maar de meegeleverde onderdelen zien er strak uit en alles past netjes.

De decals zijn zelfgemaakt met een kleuren laserprinter. Dit model bouwde ik in 2008, toen ik 17 jaar oud was, en dit was een van mijn eerste experimenten met zelfgemaakte decals!

Voordat we overgaan naar de foto’s voel ik me, speciaal voor de geschokte lezers, verplicht te melden dat dat van die wietplanten een grapje was.