Wie ben ik?

Allereerst, in het kort mijn meester-CV:

2020-2021: Voorwegschool, Heemstede (groep 3 en 4)
2019-2020: Beatrixschool, Haarlem (groep 4 en 5)
2018: Zuidwester, Haarlem (stage, groep 1 en 2)
2017: De Cirkel, Haarlem (stage, groep 8)
2017: Studiekring Heemstede (bijles en huiswerkbegeleiding)


in 2017 besloot ik mij in te schrijven voor de roemruchte verkorte deeltijdvariant van de Pabo. Daarmee hoopte ik de doodlopende weg die ik na de middelbare school in was geslagen uit te komen. Mijn interesse voor de luchtvaart deed mij destijds kiezen voor de Hbo-studie ‘aviation engineering’, waar ik met veel plezier alles leerde dat ik altijd al had willen weten over vliegtuigen (al mag ik ze helaas niet besturen).
Snel merkte ik dat ik niet helemaal op mijn plaats was in het bedrijfsleven, en durfde de stap te zetten: ik word meester!

Als meester vind ik een veilig klassenklimaat het aller-aller-allerbelangrijkste. Pas dan komt het leren. Dit probeer ik te bereiken met vriendelijkheid, eerlijkheid en rechtvaardigheid richting de
kinderen. Zolang ik mijzelf nog volop aan het ontwikkelen ben in mijn eerste jaren als docent, hou ik het wat betreft mijn onderwijsvisie -de ellenlange reflectieverslagen van de Pabo ten spijt- hierbij. Voor nu, wel te verstaan. Een bruikbare beschrijving van wie jij bent als docent ontwikkel je pas als je echt voor de klas staat en langzaamaan een vaag idee begint te krijgen hoe het allemaal werkt, en niet vanuit goede voornemens en open deuren. Pabo’s, lezen jullie mee?