1 februari 2024

Laatste dag in Christchurch

Door jelleputs

2 mei 2023

De tijd vliegt, en wij morgen ook. Op de vraag wat we echt nog moeten doen voordat we naar huis gaan komen we met Jeffrey’s hulp op het volgende lijstje:

-Antarctic Center (museum)

-Carls’ Jr. (Amerikaanse fastfoodketen)

-Golfballen slaan

-Sushi op een lopende band

Het Antarctic Center is nogal duur voor wat het is. De kreupele pinguïns zijn wel schattig. De 4D experience een beetje vies, met lauwwarm water in je gezicht en houterig bewegende bioscoopstoelen. De poolstorm simulator voelt als fietsen op een normale Hollandse novemberochtend. Christchurch Airport is de enige grote luchthaven op relatief kleine afstand van de Zuidpool (nog zo’n 3000 km), vandaar dat veel expedities vanaf hier vertrekken.

Carls’ Jr. is inderdaad lekkerder dan McDonald’s, in tegenstelling tot Wendy’s (sorry Jeffrey)

Golfballen slaan was leuk, ondanks ons totale gebrek aan schwung en techniek. Wel oppassen voor de talloze merkloze waterhoentjes die over het veldje scharrelen.

We sluiten de dag af met onbeperkt sushi eten vanaf een miniatuur bagageband. Mijn focussturing kan dit duidelijk niet aan en binnen een kwartier zit ik vol. Ik had niet door dat alle lekkere hapjes gewoon elke paar minuten weer voorbij glijden.

Morgen beginnen we aan de lange en spannende terugreis. Op zowel Auckland Airport als San Francisco hebben we een erg krappe overstap. Bas blijft sowieso achter in San Francisco en maakt zich dus maar om één overstap zorgen. Waar is Jules Verne als je hem nodig hebt?