27 januari 2024

Eerste dag in Christchurch

Door jelleputs

21 april 2023

“Je bent door een aardbeving heengeslapen”. Met die verrassende combinatie van woorden werd ik vanochtend wakker.

In 2010 en 2011 werd Christchurch opgeschrikt door twee zware aardbevingen van respectievelijk 7,1 en 6,2 op de schaal van Richter. Bijzonder genoeg was vooral die tweede destructief, met 185 doden en heel veel schade. Hoewel dit gelukkig een zeldzame gebeurtenis was komen aardbevingen hier vrij veel voor. Die van vanochtend had een kracht van 4, maar lijkt geen schade te hebben veroorzaakt. Ik vind het eigenlijk jammer dat ik hem gemist heb…

Jeffrey moet werken, maar is vanwege de regen vroeg klaar. Voor die tijd gaan Bas en ik per taxi naar het luchtmachtmuseum. Gratis toegang! Erg leuk museum met mooie historische vliegtuigen, en gelukkig allemaal binnen. Het regent de hele dag door. Rond lunchtijd haalt Jeffrey ons op en rijdt ons naar de K-Mart (een gigantische Amerikaanse winkel waar ze alles verkopen) en een winkelcentrum alwaar we met veel moeite Jeffrey zover krijgen om een traktatie voor lunch aan te nemen.

Bas koopt een knuffel hotdog voor Lina om te kijken hoe lang deze het vol zou houden (30 seconden ofzo). Daarna nemen Jessica en Jeffrey ons mee naar een plek om te eten. Het lijkt op een foodtruckfestival, maar dan binnen en zonder trucks. Je bemachtigt een tafel en haalt dan gewoon eten bij een van de individuele afhaaltentjes. Erg leuk, maar ook heel druk en lawaaierig!

Morgen gaan we naar een boekenmarkt en naar het centrum van Christchurch. Het lijkt gelukkig weer mooi weer te gaan worden.