27 januari 2024

Geland in Christchurch

Door jelleputs

20 april 2023

Het laatste vluchtje (Airbus A321neo van Air New Zealand in All Black Star Alliance uitvoering, weer even voor mijn mede-nerdjes) verloopt soepel en snel. Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland, en ligt evenals hoofdstad Wellington op het Noordereiland. Onze eindbestemming Christchurch ligt op het grotere maar dunner bevolkte Zuidereiland en daarom is deze derde vliegreis noodzakelijk. Zodra we het Zuidereiland naderen breekt het wolkendek open en krijgen we een mooi uitzicht over de bergketens van Kaikōura. In Christchurch is het weer bewolkt. Na de landing hebben we snel onze koffers, en we lopen naar de plek waar Jeffrey ons op komt halen. Hij vertelt ons uit te kijken naar een Honda Jazz in een ondefinieerbare kleur (Jeffrey, wtf is opal?) en een paar minuten later zitten we bij hem in de auto. Eindelijk herenigd!

Eenmaal in Jeffreys mooie woning aan de rand van Christchurch laat hij onze logeerkamer zien met tussen onze bedden in de ingelijste tekening van een zwaar verminkte egel die we maanden terug voor hem op de post hebben gedaan. Hond Lina (a.k.a. Egelsloper 3000, vandaar de tekening) begroet ons met een enthousiaste serie tongzoenen.

Voordat Jeffrey op weg gaat naar zijn werk krijgen we de tip om gewoon wakker te blijven tot het een soort van lokale bedtijd is. Het loopt hier nu tegen het eind van de ochtend. Wie denkt dat het ons gaat lukkenzzzz…zzzzz..?