28 januari 2024

Koningsdag down under

Door jelleputs

27 april 2023

De eerste ochtend waarin ik wakker word van mijn wekker. Hoewel het thuisfront nog in de Koningsnacht hangt, trekken we onze oranje outfits aan. Na een bevroren broodje op het balkon (de mini koelkast stond misschien wat te hoog) lopen we naar een van de vele Xtreme sports toko’tjes die Queenstown rijk is. Bas wil zichzelf dolgraag een ravijn in storten en uiteraard snap ik dat volledig. Met een busje rijden we naar de kloof even buiten de stad. Aangezien Bas en een Australisch meisje de enige malloten zijn deze ochtend, zijn we rond 11 uur alweer terug in Queenstown. Genoeg tijd om Arrowtown te bezoeken voordat Bas om 15:00 op een speedboot stapt.

Arrowtown is een historische nederzetting even buiten Queenstown en is een van de weinige bewaard gebleven oude stadjes van Nieuw Zeeland. Gesticht rond 1860 door goudzoekers, die hun goud hier uit de rivier zeefden. Een leuk stadje, maar wel erg toeristisch. Bij het verlaten van Arrowtown zie ik in mijn spiegels een raar rond beest oversteken. Ik realiseer me vrij snel dat het weleens een wieldop kan zijn, en een stop langs de weg bevestigt mijn vermoedens. Gelukkig vinden we de wieldop snel terug en kunnen we hem zonder gevaar van de weg af plukken. Het lijstje van dingen die we aan Jeffrey moesten uitleggen werd anders wel erg lang.

Bij de lunch in Arrowtown haalt Bas me over om ook mee te gaan op de speedboot. Ik zet Bas af bij het hostel en rij bergopwaarts naar de straat waar ik de auto had geparkeerd. Helaas is er geen plekje te vinden, en uiteindelijk moet ik Pinkie-Tape flink ver uit het centrum parkeren. Ik heb nog net genoeg tijd om te plassen voor we naar de steiger van de speedboot lopen.

In een toepasselijk knaloranje speedboot met twee enorme V8 motoren gaan we het grote Wakatipu meer op. Onze kapitein is een besnorde jongeman die precies klinkt als Randy Feltface (die paarse pop die ook bij Lubach zat. Zoek het maar op YouTube als het je niks zegt, het is hilarisch).