28 januari 2024

Queenstown

Door jelleputs

25 april 2023

Na een regenachtige ochtend met een klef ontbijt naast een opgehangen vliegtuig maken we zodra het droog is een wandeling naar het Tasman Lake aan de voet van Mount Cook. In dit meer mondt een gletsjer uit die blijkbaar in het water was gevallen, want we zien alleen ijs in het meer liggen en niet eromheen. Wel een gaaf gezicht! En… we hebben gewoon weer geluk met het weer.

Het is naar Queenstown nog 3,5 uur rijden. Eerst gooien we de tank vol in Twizel. Waar het deel vanaf Christchurch vooral heel spectaculair was, is dit deel van de reis heel afwisselend. Ruige zandkleurige rotsen, zachte groene heuvels, wijngaarden en dorpjes wisselen elkaar in een mooi tempo af. We nemen lekker de tijd en stoppen onderweg voor vliegveldjes (ja wat), pittoreske piepkleine dorpjes en uitzichtpunten. Het is uitdagend rijden, met veel slingerwegen door de bergen. Regelmatig gooi ik het roze autootje op geschikte momenten de berm in om achterliggers te laten passeren. De vriendelijke pep-pep die je ervoor terug krijgt maakt dat het waard. Het is fijn dat bijna elke bocht is voorzien van een adviessnelheid, waar je je echt wel aan moet houden als je de auto niet op z’n kop wilt krijgen (al staat ie dan voor het thuisfront wel weer rechtop).

Aan het einde van de middag rijden we eindelijk Queenstown in. Het is een levendig stadje dat geheel in het teken van outdoor toerisme staat. Het centrum is één grote Bever Zwerfsport en op iedere straathoek zijn ho(s)tels in elke budgetcategorie.

We moeten in de lobby van ons hotel nog even wachten en het lijkt eerder op een elektronicawinkel dan een hotel (inclusief harde muziek). Onze hotelkamer is mooi, met een balkonnetje met mooi uitzicht!

In een fancy pizzeria gaan we binnen een uur tijd van uitgehongerd naar volledig after-dinner-dip en crashen om 20:00 in het hotel. Morgen vliegen we met een klein vliegtuigje naar Milford Sound!